Нови разкрития по случая с 19-годишното момиче, което разказа пред bTV

...
Нови разкрития по случая с 19-годишното момиче, което разказа пред bTV
Коментари Харесай

Експертизата за битото момиче: bTV разполага с медицинското, което доказва лека телесна повреда

Нови разкрития по случая с 19-годишното момиче, което описа пред bTV за жесток побой от служители на реда по време на митинга против футболната централа предишния четвъртък.

„ После ми обясняваха, че тъкмо поради това е била тяхната цел - да не мога да родя “

Съдебномедицинското уверение, с което bTV разполага, потвърждава лека телесна щета.

Данните идват на фона на изказванията на Столична дирекция на вътрешните работи, че момичето е откарано за обзор във вечерта на митинга и не е имала пострадвания.

Пред bTV 19-годишно момиче описа, че във вечерта на недоволството е бита и заплашвана от 4-ма униформени. 

„ Просто ме събориха на земята, удряха ме, след това ми споделиха да стана. Станах и отново ме удариха на земята с палки и ритници. Обиждаха ме и до момента в който ме бият ми обясняваха за какво ме бият, че ще ме ритат в корема да нямам деца “, сподели момичето.

Органите на реда водят младата жена в „ Пирогов “, а по-късно я връщат в районното

На чуване в Народното събрание от Вътрешното министерство обясниха друго. „ Веднага е превозена до столично лечебно заведение, където са ѝ направени цялостни обстойни прегледи на всичко. Не са установили даже и одраскване по нея “, сподели шефът на Столична дирекция на вътрешните работи гл. комисар Любомир Николов.

От свои източници bTV научи, че в заключението на съдебномедицинското уверение е записано, че има данни за нанасяне на лека телесна щета от длъжностни лица върху момичето. Екипът ни разполага с документа, само че не можем да го покажем или цитираме, поради започнатото досъдебно произвеждане.

Пред bTV 19-годишно момиче през вчерашния ден описа, че е станало жертва на брутална експанзия от страна на четирима служители на реда

Към момента трима служители на реда са отстранени за превишаване на пълномощията си по време на митинга. Проверките не престават. А какво тъкмо се е случило с 19-годишното момиче занапред ще се обяснява и в хода на досъдебното произвеждане.

Екипът на bTV изпрати до Министерство на вътрешните работи въпроси по тематиката, както и публична покана за присъединяване в изявление на управлението на Столична дирекция на вътрешните работи.

Какво споделиха спортният публицист Иво Тонков, юристът Николай Хаджигенов и доц. Милен Иванов, някогашен зам.-ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи, гледайте във видеото:

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР